Inställt på grund av corona-viruset! Mediernas guldålder? i höst istället.

Inställt!

Mediernas guldålder?

– 60-talet, journalistiken och det demokratiska samtalet

Det är ämnet för ett samtal om journalistiken på 60-talet. Var den bättre eller sämre än idag? Var denna tid till och med mediernas guldålder?

Det diskuterar medieforskarna Lennart Weibull och Lars-Åke Engblom från Göteborgs universitet med journalistveteranerna Christina Jutterström och Sigurd Glans. Detta onsdagen den 25 mars kl 18 i ABF-huset i Stockholm. Närmare bestämt i Per Albin-rummet.

Moderator är Åke Pettersson.

Idag ser vi hur inte minst papperstidningarna brottas med minskande intäkter. Antalet journalister har minskat. Samtidigt har public service-radion och tv:n börjat ifrågasättas på ett sätt vi inte varit med om på länge.

Var det verkligen bättre förr?
Men var det så mycket bättre förr? Hur fungerade det demokratiska samtalet? Lennart Weibull och Lars-Åke Engblom har forskat om medierna under lång tid och skrivit många böcker om mediernas och journalistikens utveckling.

Christina Jutterström är kanske mest känd som tidigare chef på DN, Expressen och SVT. Hennes helt färska bok har titeln ”Kvinnorna runt sjön Björken”, hennes memoarer hette ”Uppfostrad av män”.

Ord&Mod är titeln på Glans senaste bok
Sigurd Glans var under många år legendarisk redaktionschef på Aftonbladet, sedan på radio och tv. Han kom helt nyligen ut med sin sjunde bok med titeln ”Ord&Mod”.”Om sanningen ska fram” hette hans memoarer.Lennart Weibull och Lars-Åke Engblom

Related Posts

Leave a Comment!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *