Mycket om Segerstedt

P4 Göteborg uppmärksammar på olika sätt att Göteborg fyller 400 år i år. Bland annat genom att kanalens Tommys Johansson sänder en liten historieberättelse varje dag, häromdagen om Torgny Segerstedt.

Vi i Mediehistorisk förening kommer dessutom indirekt att bidra, bland annat i den kommande årsboken, med ett kapitel om en annan känd göteborgare – Segerstedts dotter Ingrid.

Det var måndagen den 11 januari som P4 Göteborg berättade om Torgny Segerstedt. Avsnittet tog upp när han talade till det ockuperade Norge från London och skrev om nazismens illdåd från tidigt trettiotal i Handelstidningen. Han var som bekant en av Nazitysklands största fiender, men illa sedd av den svenska samlingsregeringen, vissa affärsmän och kungahuset.
Hör inslaget här!

Det är Christian Catomeris som kommer att publicera en text om Torgnys dotter Ingrid Segerstedt i vår kommande årsbok i början av maj. Bland annat om hennes förhållanden till fadern och Handelstidningen – men  även till Segerstedts främste konkurrent, Harry Hjörne.

Och mer som gjorts i samband med Göteborgs 400-års jubileum är de bägge böckerna vi redan presenterat här på hemsidan: Lars-Åke Engbloms”En himla massa program” och Sverker Jonssons ”Många tidningar var det”.

Related Posts

Leave a Comment!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *