Nu 8/3 – ”Radio: Vardagsliv tillsammans med ett massmedium”

Vi gör ett nytt försök att lyssna på Elin Franzén, som pratar om boken/avhandlingen ”Radio:Vardagsliv tillsammans med ett massmedium”. Detta tisdagen den 8 mars kl 18. Så logga in via denna Zoomlänk strax före kl 18!

https://us02web.zoom.us/j/88072845765?pwd=Qk94Y2NiZXJoVFBOVDJOR1BSZHlidz09

Elin Franzén Foto: Andreas Tilliander

Elin Franzén doktorerade i etnologi slutet av november i fjol vid Stockholms universitet. Och avhandlingen och boken handlar om ett massmedium som bara finns där utan att vi tänker så mycket på det, en självklar företeelse i samhället – radio. Men hur vi tar till oss detta snart hundraåriga etermedium, hur lever vi med radio? Vad är radio för något som upplevt fenomen betraktat?

Så här beskriver Elin Franzén innehållet i sin bok/avhandling:


I boken skildras komplexiteten hos detta tillsynes självklara vardagsfenomen med utgångspunkt i omkring tvåhundra personers förmedlade erfarenheter. Radio, som många kanske främst associerar med ljud, framträder här genom en mängd aspekter. Radioljuden blir närvarande på särskilda sätt genom olika typer av apparatur och genom mediets tidsliga strukturer. Dagens radiobruk som utgår från mobiltelefoner och poddar såväl som transistorapparater och linjära sändningar undersöks i relation till hur radio har existerat under andra perioder i deltagarnas liv. Tillsammans bildar dessa erfarenheter en biografiskt formad historia om ett fenomen som är unikt för varje individ och samtidigt delat av miljoner. 

Här finns också Zoomlänken:

Related Posts

Leave a Comment!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *