DELTA I DELS KAMPANJ ”Sverige läser”

Sverige läser – en guide till tusen år med svensk litteratur

Sverige har en rik litteraturskatt bortom bästsäljarlistorna. Många författare förtjänar att upptäckas på nytt. Därför har DELS (De Litterära Sällskapen i Sverige som SMF är medlem i) initierat projektet ”Sverige läser”. Just nu pågår som ett första steg en insamling av förslag från alla sällskap, vilka uppmanas att nominera tre verk av ”sin” författare.

Ambitionen med ”Sverige läser” är att sammanställa en läsguide som ska lyfta fram böcker som hamnat i skuggan av det dagsaktuella. Och förstås att inspirera till läsning.

Förebild är det franska ”La Bibliothèque Idéale” som sedan 1988 ges ut med tematiserade listor över boktitlar som förtjänar att hållas levande och uppmärksammas för nya generationer av läsare.

Nu uppmanar vi alla i Svensk Mediehistorisk Förening att nominera tre verk av våra svenska journalister/författare och motivera varför just de titlarna bör finnas med på listan över levande och aktuell läsning!

En blankett för era nomineringar finns här att ladda ner – lämna/maila den helst före vårt årsmöte den 14 maj, så att vi kan presentera en första sammanställning då!:Sverige läser_SMF

Läs mer här på dels.nu

”La Bibliothèque Idéale”

Related Posts

Leave a Comment!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *