”Sverige läser!” – ny bok från DELS

Bok om böcker

Mediehistorisk förening är som bekant medlem i DELS, De litterära sällskapen i Sverige. Nu ger DELS ut en bok som ska stimulera till läsning: Sverige läser! : 1066 böcker ur tusen år av svensk litteratur från vikingatid till år 2000.

Bakom boken står bland andra vår sekreterare Kristina Lundgren. Detta i sällskap med Olof Holm, Barbro Thomas, Göran Wessberg och Birgitta Wistrand.

Det har skrivits många böcker om vad som bör läsas, utifrån vilka böcker som är bäst. DELS får ofta frågor om sådana lästips men vill inte komma med några ”bör”, utan tipsa om böcker och författarskap som många läsare kan njuta och ha glädje av. Och återupptäcka, böcker som sjunkit in i glömskan i konkurrens med all nyutkommen litteratur.

Med den här guiden till svensk litteratur vill DELS också öka intresset för läsning, för mer läsning, av fler författare, i olika genrer, och för mer återutgivning av svensk litteratur som förtjänar att hållas levande och uppmärksammas för nya generationer av läsare. Den innehåller tips om 1066 böcker ur tusen år av svensk litteratur från vikingatid till år 2000.

Denna bok på 267 sidor om böcker kostar strax under hundralappen och kan köpas via nätet där böcker säljs.

Related Posts

Leave a Comment!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *